« Back

WINKWORTH High Speed 2500L Mixer met thermische mantel

IMG_6929.JPG09 Jan

Een WINKWORTH 2500 Liter ploegschaarmenger werd eind December door E & R opgeleverd bij een Nederlandse producent van minerale grondstoffen voor de farmaceutische industrie.

Mengen, Drogen en Steriliseren van minerale grondstoffen

Een WINKWORTH 2500 Liter ploegschaarmenger werd eind December opgeleverd bij een Nederlandse producent van minerale grondstoffen voor de farmaceutische industrie.

Tijdens het mengproces wordt een minerale grondstof verhit tot boven de 250c. Zowel de beide zijwanden als de meng cilinder zijn hiervoor voorzien van thermische verwarmingselementen, welke in korte tijd de gewenste temperatuur kunnen bereiken. Voorts is de machine voorzien van een keramische isolatie mantel.

De mixer is volledig uitgevoerd in RVS316L en intern hoog gepolijst. Tevens is de mixer voorzien van een drietal high speed messenkoppen voor het afbreken van mogelijke agglomeraten in de grondstof en het intensiveren van het mengproces. De Multi-Head messenkoppen en hun aandrijving bevinden zich op een slede constructie en kunnen indien gewenst uit de menginstallatie worden genomen. De menginstallatie is voorzien van een complete PLC besturing.

De machine werd onlangs geïnstalleerd en in gebruik genomen.

« Back

Footer-afbeeldingen.gif

Contact

Stoomloggerweg 1
3133 KT  Vlaardingen 

Telephone +31 (0)10 - 460 15 44
E-mail info@er-bv.com

Scroll to top